Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Kitajska zastava (foto: wiki)
Kitajska zastava

Škof Zhiguo: Glede dialoga med Kitajsko in Vatikanom zaupam papežu

Cerkev po svetu | 02.02.2016, 10:23 Marta Jerebič

Škof Zhengdinga, v kitajski provinci Hebei, Julius Jia Zhiguo, ki kljub nenehnim aretacijam kitajskih oblasti ostaja zvest papežu, je v pogovoru za spletni portal Vatican Insider dejal, da glede dialoga med Kitajsko in Vatikanom zaupajo papežu. Zaradi tega niso zaskrbljeni, saj vedo, da se papež ne bo odpovedal bistvenim stvarem, ki so del narave Cerkve.

Poudaril je, da nima nič proti kitajski vladi, ne govori slabo o njej, da pa je član Katoliške Cerkve. 80-letni škof, ki ga oblasti ne priznavajo za škofa, ne šteje več števila aretacij, včasih so ponj prišli tudi po dvakrat na mesec. V zadnjem času ga sicer pustijo bolj na miru, nazadnje so ga priprli maja lani.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.