Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

Mestna občina Ljubljana vse očitneje v podporo noveli o zakonski zvezi

Slovenija | 27.11.2015, 13:00

Kot kaže, na Mestni občini Ljubljana (MOL) poleg mavrične osvetlitve gradu in razvitja mavrične zastave na pročelju magistrata pred referendumom 20. decembra načrtujejo še nekatere aktivnosti. Izvedeli smo, da naj bi tamkajšnji zaposleni prejeli poziv k skupinskemu fotografiranju v podporo noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Na odseku za odnose z javnostmi so to informacijo potrdili.

Pridobili smo elektronsko sporočilo zaposlenim na Mestni občini Ljubljana, njegova pošiljateljica je podpisana le z imenom - Jožka. Ob tem velja omeniti, da je direktorica mestne uprave Jožka Hegler.

Skupinsko fotografiranje bo zadnji dan novembra v dopoldanskem času pred magistratom. Na odseku za odnose z javnostmi so v odgovoru na naše vprašanje zapisali, da so vabljeni vsi, ki spoštujejo različnost in živijo skupaj v sožitju. Zaposleni naj bi takrat koristili odmor za malico. Pošiljateljica elektronskega sporočila zaposlenim na Mestni občini Ljubljana računa na to, da bodo stopnice premajhne za vse in da bo treba fotografirati s širokokotnim objektivom.

Pripisano sicer je, naj se zaposleni pridružijo fotografiranju, če je to skladno z njihovimi osebnimi prepričanji. A poraja se vprašanje, ali bodo tisti, ki se ne bodo odzvali, morda deležni posrednih sankcij in diskreditacij. Omenjeno je tudi, da Mestna uprava mestne občine Ljubljana nosi certifikat LGBT prijazna Ljubljana. To vodi še k enemu vprašanju - ali bodo tisti, ki se ne bodo pridružili skupinski fotografiji, označeni kot LGBT neprijazni. Spomnimo: kratica LGBT označuje lezbijke, geje, biseksualke in biseksualce ter transeksualke in transekualce.

Tudi ti dve vprašanji smo naslovili na odsek za odnose z javnostmi in tudi direktorico mestne uprave Heglerjevo. Zanima nas tudi, kakšno podlago ima Mestna občina Ljubljana za aktivno vključevanje v referendumsko kampanjo, glede na to, da se ni prijavila kot njen organizator, ter tudi, koliko znašajo stroški (osvetljevanje gradu, uradno fotografiranje, …) in kako jih bodo pokrili. Odgovore bomo objavili, ko jih dobimo. Nato se bomo obrnili tudi na pristojna ministrstva, ustanove in službe na ravni države.

Slovenija, Politika
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...