Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Posvojite škofa med sinodo!

Slovenija | 06.10.2015, 09:50 Marjana Debevec

Dunajski Inštitut za zakonsko zvezo in družino je v času sinode predlagal zanimivo pobudo. Kdor želi udeležence sinode o zakonu in družini, ki trenutno zaseda v Vatikanu, podpreti z redno molitvijo, lahko to stori v okviru molitvene pobude Posvoji škofa.

Na spletnem naslovu www.adoptabishop.org lahko vsi, ki jih to zanima, zapišejo svoje ime in naslov elektronske pošte, kamor bodo nato prejeli »ime posvojenega škofa« - izbira imena je naključna, zato da ne bi molili le za najbolj znane in priljubljene škofe, ampak resnično za vse udeležence sinode, kot poudarjajo pri dunajskem Inštitutu za zakonsko zvezo in družino, ki pobudo prireja na prošnjo Avstrijske škofovske konference.

Način in pogostost molitve sta prepuščena molivcu oz. molivki. »Vsakdo naj bi pobudo uresničeval po svojih močeh in zmožnostih«, so pojasnili pri omenjenem inštitutu. Cilj pobude je »podpirati naše pastirje z vso močjo vere in jim posebno v teh dneh pomagati pri nošenju težkega bremena«.

Pobuda naj bi trajala do zaključka sinode 25. oktobra letos in še tri dni po tem. Spletna stran za prijavo je trenutno na voljo v angleškem in nemškem jeziku.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.