Petra StoparPetra Stopar

5. Nogometno prvenstvo Slovencev po svetu

| 08.10.2015, 11:36 Matjaž Merljak

Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Nogometna zveza Slovenije ter podporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu organizirata 5. nogometno prvenstvo Slovencev po svetu, ki bo potekalo v soboto in nedeljo, 10. in 11. oktobra 2015.

Tekme v malem nogometu bodo v telovadnici nove osnovne šole Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.

Med seboj se bodo pomerila moštva iz Argentine, Avstrije, Makedonije, Nemčije, Srbije in Slovenije.

V soboto bo prvenstvo potekalo med 9. in 15. uro, v nedeljo pa med 10. in 13. uro.

V tekmovalni skupni A so ekipe Nemčije, Slovenije in Makedonije, v skupini B pa Avstrija, Srbija in Argentina.

Spored tekem in več o prvenstvu

Nogometna ekipa iz Argentine
Nogometna ekipa iz Argentine © Matjaž Merljak

V Sloveniji je že ekipa iz Argentine, ki je tudi že obiskala naš studio. Kot je povedal kapetan Pavel Smole, je v ekipi šest igralcev, ki vsi prihajajo iz Ramos Mejije, kjer je Slomškov dom. Igrajo ob petkih in nedeljah. Trener Jani Kocmur je povedal, da so se na turnir pripravljali od marca naprej, v domu za nogomet skrbijo od mladih nog, imajo tudi veteransko ekipo. Nekaj fantov se je kasneje uveljavilo v pravih nogometnih klubih v prvi ligi, omenil je Grbca, ki igra v nogometnem klubu Tampere.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.