Petra StoparPetra Stopar
Neumski zaliv (foto: Tone Gorjup)
Neumski zaliv

Sklenile so se 13. počitnice Radia Ognjišče

Radijski utrip | 01.07.2015, 23:45 Petra Stopar

V Makarski rivieri so se s sveto mašo v Vépricu – domačini mu pravijo hrvaški Lurd – sklenile 13. počitnice Radia Ognjišče. 525 počitnikarjev se je v domovino vrnilo z novimi spoznanji in doživetiji.

Bosna in Hercegovina oziroma Neum je gostil trinajste počitnice Radia Ognjišče. 525 počitnikarjev je zadovoljnih, prav tako glavni in odgovorni urednik radia Franci Trstenjak. »Naša iskrena zahvala gre Bogu, za čudovitih osem dni letošnjih počitnic, saj je bilo tako, kot smo si zamislili. Ves čas smo čutili spremstvo angelov varuhov, predvsem pa nas je krepila dobra volja, ki je pomagala pri morebitnih težjih korakih. Ampak domov odhajamo vsi srečni in zadovoljni, prepričan sem, da tudi duhovno obogateni ter z mnogimi spoznanji,« je povedal msgr. Trstenjak.

Tudi sodelavci turistične agencije Kompas so veseli, da so počitnice minile brez težav in da so počitnikarje lahko popeljali po mnogih delih BiH, kot Hrvaške in Črne gore. »Letošnje počitnice so bile čisto nekaj posebnega, priznam, odziv ljudi in vse je 'vrglo na rit' tako Kompasove vodnike kot vse ostale, po domače rečeno, res smo se imeli vrhunsko lepo,« je dejal Vladimir Petvar s Kompasa.

Niti en dan radijskih počitnic ni minil brez svete maše, posebna je bila v Medžugorju. Upokojeni nadškof Alojz Uran je tam povedal: »Dolga leta se tukaj že dogajajo znamenja, ki jih različno presojamo, vendar uresničuje se neka stvar, ki jo je napovedal naš pokojni ljubljanski nadškof Alojzij Šuštar. Ko so ga leta 1981 vprašali, kaj misli o Medžugorju, je zelo preprosto odgovoril: 'Če bi se v Ljubljani toliko molilo in spovedovalo, kot se dogaja v Medžugorju, bi se tudi tukaj dogajali čudeži'.«

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Radijske počitnice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.