Petra StoparPetra Stopar

Papežu na tviterju sledi že 22 milijonov sledilcev

Cerkev po svetu | 23.07.2015, 09:22 Marta Jerebič

Papeževo potovanje v Latinsko Ameriko se ni odražalo samo v tisku, ampak tudi na njegovem računu tviter, ki ima sedaj že več kot 22 milijonov sledilcev. Med potovanjem je vsak dan dobil skoraj 30.000 novih sledilcev, kar je približno za polovico več kot običajno.

Ameriški predsednik Barack Obama je edini svetovni voditelj, ki ima več sledilcev; ima jih nekaj čez 60 milijonov. Indijski predsednik je na tretjem mestu in ima manj sledilcev kot papež Frančišek v španščini. Papež sporočila na tviterju objavlja v španščini, angleščini, italijanščini, francoščini, nemščini, latinščini, poljščini, arabščini in portugalščini.

Čeprav ni na prvem mestu, kar se tiče sledilcev na tviterju, pa papež Frančišek vseeno velja za najvplivnejšega človeka na družbenih omrežjih. V začetku leta so poročali, da papeževa sporočila naprej prepošlje 9.000 sledilcev. Za primerjavo, Obamova sporočila so preposlana le tisočkrat.

Papeža Frančiška sicer ne boste videli, kako piše svoje tvite na iPhone, vendar odobri razposlana sporočila. Običajno so iz njegovih mašnih nagovorov, govorov ali uradnih dokumentov.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.