Petra StoparPetra Stopar
Za otroke gre (foto: ARO)
Za otroke gre

V Veliki Britaniji zahteve po uzakonitvi poliamorije

Slovenija | 16.05.2015, 11:07 Marjana Debevec

Zagovorniki družine čakajo na mnenje ustavnega sodišča, ki naj bi odločilo o tem, ali dovoliti referendum o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ali ne. Omenjena novela zakona povsem izenačuje istospolno partnersko skupnost, kar pa odpira tudi širša vprašanja: med drugim tudi, zakaj ne bi kot družino obravnavali poligamije, skupnosti več oseb in podobno. Tudi ti ljudje namreč zahtevajo, da se njihove pravice izenačijo s pravicami zakonskih parov.

V Veliki Britaniji se po uzakonitvi ukinitve zakonske zveze žene in moža ter posvojitev otrok v istospolne skupnosti odpira nova zgodba: uzakonitev mnogoženstva oz. poliamorije. Gre za zahteve radikalnih aktivistov, da morajo otroci odraščati v skupnosti več oseb istih ali mešanih skupnosti, v kateri so vsi poročeni in legalni "starši".

Uresničujejo se torej napovedi, da je ukinitev zakonske zveze žene in moža samo trojanski konj za legalizacijo t.i. poliamoroznih komun, v katerih bi odrasli skupaj z otroki eksperimentirali s spolno usmerjenostjo in zase zahtevali poroko, davčne olajšave in promoviranje njihovega »življenjskega sloga« preko indoktrinacije v javnih šolah in politiki, piše spletni portal 24kul.si.

Zagovorniki poliamorije trdijo, da je v Veliki Britaniji trem onemogočena »enakost pred zakonom«, ker ne morejo skleniti zakonske zveze in ne morejo posvojiti otrok. Predstavnica Stranke zelenih Natalie Bennett je za medije izjavila, da je odprta za to možnost. Privrženci mnogoženstva in mnogomoštva zahtevajo uzakonitev poliamorije v imenu diskriminacije na področju zaposlovanja, sociale, nezmožnosti obiskovanja bolnega sozakonca v bolnici itd. Verjetno je tudi vam znana ta zgodba, saj jo v Sloveniji poslušamo že deset let, le da gre za zdaj pri nas za istospolne pare. Po mnenju poznavalcev pa gre za to, da ukinejo družino, zmanjšajo rodnost in ustvarijo generacijo zmedenih množic, s katerimi bi manipulirala politična in ekonomska elita.

Pa si poglejmo še nekaj statističnih podatkov. Za t.i. LGBT skupnosti je značilno, da večina hitro menja partnerje in da naj bi si istočasno želeli več partnerskih zvez. V študiji iz leta 2006 raziskovalci dokazujejo, da je 28% lezbijk, tretjina biseksualcev in skoraj dve tretjini homoseksualcev odprtih za nemonogamne zveze. Trendi kažejo, da poliamorozna ideologija vstopa v politiko in da je cilj en sam – ukiniti dosedanjo etiko in uzakoniti sistem spolnih komun, kjer bo prostitucija, incest in pedofilija z obojestransko privolitvijo ter znižanje starosti otrok za svobodno vstopanje v spolne odnose z odraslimi končni cilj grozljive ideologije zagovornikov teorije spola.

Slovenija, Svet, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.