Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Nacionalni posvet o duhovniškem oblikovanju

Cerkev na Slovenskem | 20.05.2015, 14:05 Marta Jerebič

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani so pripravili nacionalni posvet o duhovniškem oblikovanju. V kratkem bodo namreč potrjene prve narodne smernice za duhovniško oblikovanje v Cerkvi v Sloveniji. S. Štefka Klemen in ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar sta predstavila konkretno stanje na področju duhovniškega oblikovanja, stalni diakon Gregor Pavlič je spregovoril o podobi duhovnika, kot ga vidijo verniki, ljubljanski nadškof Stanislav Zore je predstavil podobo duhovnika glede na dokument Pridite in poglejte, rektor Roman Starc rezultate ankete o duhovniškem oblikovanju, spiritual Vlado Bizjak pa je spregovoril o perspektivah za prihodnost.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.