Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

FOTO: 1000. Sobotna iskrica uspela kljub slabemu vremenu

Slovenija | 18.04.2015, 18:58

Danes se je v Šentjakobu ob Savi odvilo pomladansko srečanje družin Aninega sklada. Na njem smo pripravili tisočo oddajo Sobotna iskrica. V zavetju šotora so se v deževnem jutru zbrali mnogi, ki jih povezujeta naša otroška oddaja ali ustanova, ki skrbi za velike družine.

Tisoč sobot se človeku takole na hitro zdi skoraj nepredstavljiva številka. Ko pa vklopiš rahlo matematiko in začneš seštevati koliko mesecev ima leto, koliko let naš Radio Ognjišče in ko se zaveš, da je oddaja Prijatelji Radia Ognjišče že pred časom praznovala tisočo oddajo, si rečeš: Ja, saj je res mogoče, da smo danes že tisočič pozdravili: Dobro jutro, dober dan v Sobotni iskrici.

Ko pripravljaš javno radijsko oddajo o taki obletnici se zaveš tudi, koliko lepih spominov je za teboj. Spomniš se koliko klancev je bilo treba prehoditi, koliko prijaznih ljudi srečati in se zaveš tudi koliko lepega, koliko blagoslova je bilo oddanega na službeni poti. Koliko dobrih tesnih prijateljstev si lahko sklenil, tudi zaradi radijskega dela.

Jure Sešek
Jure Sešek © Tomaž Celarec
Glasbene vezi, ki smo jih uspeli stkati s kakovostnimi izvajalci so bile danes najbolj zares vidne, ko smo v Šentjakobu ob Savi pozdravili skupino Nepridiprav. Njihovi Radovedni Katri in pesmi o mami, ljubezni, veselju v družini smo ob bok postavili tudi pesem Francija in Davida, ki sta bila naša poslušalca takrat, ko sta bila najmlajša, danes pa se eden ukvarja s podjetništvom, drugi pa se je predal medicini. Ob omenjenih so na današnji tisoči Sobotni iskrici v Šentjakobu ob Savi nastopile tudi družine Aninega sklada, ki so se danes prav tam zbrale na spomladanskem srečanju. Znova smo imeli priložnost, da se zavemo, koliko skupnega imamo z mnogimi organizacijami, ki na slovenskem skrbijo za družino, za dobrodelnost in veseli smo, da lahko naš program namenimo tudi opozarjanju na njihovo delo in predvsem težave in odganjanje težav tistim, katerim se posvečajo.

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.