Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Ko se trije poročijo med seboj...

Slovenija | 10.03.2015, 08:55 Marjana Debevec

Čeprav zagovorniki zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih govorijo, da so strahovi zagovornikov družine odveč, pa se v državah, kjer so istospolne poroke že uzakonili, kažejo neverjetne in grozljive posledice. Te so najbolj vidne v šolskem programu, ki na vseh ravneh uvaja teorijo spola. Slednja poudarja, da spol ni človekova naravna danost, ampak si ga lahko izbere sam. Hkrati otroke spodbuja k spolnemu eksperimentiranju z osebami istega spola, na primer s svojo najboljšo prijateljico, ali prijateljem. V ZDA in na Tajskem pa sta se zgodili tudi že poroki med tremi osebami istega spola.

V ZDA so se „poročile“ tri ženske, na Tajskem pa trije moški. Po napovednih nekaterih homoseksualnih aktivistov bodo z geslom Vse je družina, pokazali, da družine ni več, da nič več ni družina. Za Valentinovo so tako pripravili poroko v troje na Tajskem. Novica agencije Nanopress o treh 'mladoporočencih' se je naglo razširila. Slike 'poroke' so objavili na Facebooku. Kakor poroča Nanopress, so Joke, Art in Bell stari 29, 26 in 21 let. Vsi trije so si med slovesnostjo podobno poroki 'obljubili večno ljubezen'. Vse skupaj se je dogajalo v njihovi hiši v tajski provinci Utai Tani.

Na Facebooku je eden od njih zvezo treh utemeljil takole: 'Ljubezen je brezpogojna in se ne omejuje le na dve osebi. Ljubezen prinaša v svet mir.' Ali pozna razliko med ljubeznijo in spolnostjo, iz vnosa na Facebooku ni razvidno.

Omenjena zgodba jasno kaže možna in že uresničena konkretna popačenja ideologije spola, ki vztraja pri pravici do neomejene svobode odločanja posameznika. Ko bodo etične meje enkrat porušene, bo 'želja' vsakogar postala 'pravica', tudi to, da trije moški oponašajo 'zakon'. Če je revolucija leta 1968 razglašala smrt družine, pa današnji teoretiki spola dejansko uresničujejo ta cilj pod geslom 'vse je družina', kajti ko 'pravijo, da je vse družina, dejansko rečejo, da nič ni družina', piše Corrispondenza Romana.

Slovenija, Svet
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.