Petra StoparPetra Stopar
Neža Bračun Nessy (foto: ARO)
Neža Bračun Nessy

Koncert Neže Bračun Nessc odpovedan, vabljeni prihodnji petek

| 30.01.2015, 17:07 Mateja Feltrin Novljan

Zaradi napovedanega obilnega sneženja smo se odločili, da koncert s pevko Nežo Bračun Nessy v Petkovem zabavnem večeru pripravimo prihodnji petek, 13. 2. 2015, ob 21. uri. Ta petek koncert odpade, valjeni čez teden dni. Nessy bo skupaj s svojim glasbenim producentom in življenjskih sopotnikom Damjanom Pančurjem in izbranimi glasbeniki predstavila svojo prvo zgoščenko Seznam želja.

Petkovi zabavni večeri že nekaj let gostijo izvrstne glasbenike in mnoge naše poslušalke in poslušalce, ki se nam pridružite v studiu Radia Ognjišče in uživate prijetnem koncertu. Z nami so bili različni izvajalci sodobne krščanske glasbe, ki ima v našem programu poseben pomen, in mnogi avtorji in izvajalci popularne glasbe, med njimi Severa in Gal Gjurin, Andrej Šifrer, Katrinas, pred nami pa je lep koncert z Nessy. Čar vseh koncertov je tudi prijeten klepet z ustvarjalci potem, ko se končna neposredni prenos.

»Pesem Seznam želja je postala naslovna sklada albuma zato, ker si želim, da bi bila tudi ta zgoščenka na seznamu želja mnogih, ki ji bodo z veseljem prisluhnili,« je v oddaji v Ritmu popularne glasbe povedala Neža Bračun. Na njej so mnoge pesmi, ki so se med ljudmi uveljavile: Pika na i, Ameriške sanje in med drugim duet Pod svobodnim soncem. » Vsak si želi biti nekoč svoboden, želimo si sreče, ljubezni, upamo, da smo lahko resnično svobodni,« pravi avtor Damjan Pančur, ki je sicer producent zgoščenke, v tem primeru pa tudi pevec: »Iskal sem moški vokal, potem sem začutil, da moram ta duet skupaj z Nežo zapeti prav jaz.«

Vsaka pesem je svoja zgodba, iskrena pripoved. Za Nežo je to temeljno: » Naša zgoščenka je produkcijsko izpopolnjena, Damjan je avtor večine skladb. Vsaka skladba je moja zgodba, ne znam delati drugače, kot da govorim iz srca.«

Če je na vašem seznamu želja lep glasbeni večer z Nessy in izvrstnimi glasbeniki, potem nam čim prej pišite na tadej.sadar@ognjisce.si ali pokličite na 01 512 10 00  in si rezervirajte sedež zase in za prijatelje.

 

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.