Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Mednarodni dan molitve in osveščanja proti trgovini z ljudmi

Cerkev po svetu | 29.01.2015, 13:06 Marta Jerebič

Papeški svet za pravičnost in mir ter Mednarodna zveza vrhovnih redovnih predstojnikov sta 8. februar določila za prvi mednarodni dan molitve in osveščanja proti trgovini z ljudmi. 6. februar je god sudanske sužnje svete Jožefine Bakhita, ki je živela med letoma 1869–1947. Krščena je bila leta 1890 in je v Italiji postala redovnica. Ponekod se bodo njenega godu spomnili s spominskimi mašami za vse žrtve trgovanja z ljudmi. Tako bo na primer tudi v ZDA, v baziliki v narodnem svetišču Marijinega brezmadežnega spočetja v Washingtonu.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.