Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Mateja Feltrin Novljan (foto: Izidor Šček)
Mateja Feltrin Novljan

20 let: Kdo smo?

| 24.11.2014, 13:55

Danes se vam v kratkih prispevkih predstavljamo sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče. V nekaj kratkih minut je težko strniti vse tisto, kar smo in kar delamo. Vsekakor je bilo dragoceno in zanimivo snemanje pogovorov z vsemi, ki soustvarjamo naš program.

Vsak med nami je čisto drugačen, poseben, a veliko imamo skupnega - na prvem mestu so nam družine, veliko pa nam pomeni tudi radijska. Da nam je skupaj lepo, imamo vsak ponedeljek sveto mašo, po njej zajtrk, ob katerem se družimo, skupaj praznujemo rojstne dneve in godove, poromamo s kolesi ali peš, gremo na duhovne vaje in si predvsem vedno želimo, da bi delali dobro in bili dobri drug do drugega.

Naš odnosi so precej posebni, v resnici tudi osebni - kadar nam je lepo, je še lepše, ko je težko, si pomagamo po svojih močeh in predvsem v trdni povezanosti.

V teh dneh, ko so nastajali pogovori, vi slišite le izseke, obljubljam pa, da boste več slišali tudi v izbranih oddajah, sem ob vseh spoznala veliko zanimivega in se iskreno nasmejala. Prejela sem več, kot sem pričakovala, a bistvo ni le v posnetkih. Na koncu vprašalnika je vsakega čakala še lepa naloga: iz belega lončka z zelenimi pikicami izvleči listek, na katerem je bilo ime sodelavke oziroma sodelavca in odgovoriti na vprašanje, kaj pri njej/njem najbolj ceniš? Z odgovori smo si sodelavci podelili najlepša darila ob rojstnem dnevu radia. Naj razveselijo tudi vas.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.