Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 11:17

VIDEO in FOTO: Ritem srca 2014 - Za teboj Gospod!

Slavljenje, foto © Rok Mihevc
Titem srca 2014
Foto © Rok Mihevc

Nocojšnji večer Ritma srca je prinesel veliko lepega. Najprej rojstvo devetih novih duhovnih pesmi, prav tako pa tudi mladostno veselje vere, ko je polna športna dvorana Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano valovala v slavljenja Boga.

V prvem delu festivala je nastopilo devet izvajalcev z devetimi novimi duhovno ritmičnimi popevkami. Uživali smo ob vseh. A cilj festivala je bilo izbrati tisto, ob kateri bo ritem srca za nas najlepši:. Izbrati "naj pesem" festivala. In to je letos postala pesem Za teboj Gospod!, ki jo je zapel Klemen Jager.

V izbor te naj skladbe so se z SMS glasovanjem lahko vključili tako poslušalci pred radijskimi sprejemniki kot občinstvo v dvorani.

Klemen Jager
Klemen Jager

Vsi sodelujoči izvajalci so se pretekle tedne večkrat srečali na pripravah za festival ter na snemanjih oddaj, se pri tem dobro spoznali in se imeli lepo, rodila pa so se že tudi spontana sodelovanja med njimi... Zato se vsi prav dobro zavedajo, da je tekmovanje za naj pesem postranskega pomena, pa vendar daje večeru nekaj dodatne napetosti in adrenalina, zato ga ohranjamo. A glas stroke so bili nocoj kar izvajalci sami. Tokrat so oni oddali glas za tistega kolega oziroma kolegico, ki jih je najbolj prepričal. En glas pa je prispevalo občinstvo prek poslanih SMS-ov.

Franci Rotar
Franci Rotar

Andrej Jerman
Andrej Jerman

Borut Skočir
Borut Skočir

Tina Kadunc Tiana
Tina Kadunc Tiana

Sara Selan
Sara Selan

Irena Premrn
Irena Premrn

Projekt Canta
Projekt Canta

Petra Gorše
Petra Gorše

V slavilnem delu letošnjega festivala Ritem srca je oder zasedel bend, ki so se mu pridružili letošnji izvajalci, hkrati pa se mu je na sosednjem odru pridružil 90-članski Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič. Skupaj s polno dvorano je odmevala doživeta slava Bogu.

Slavljenje
Slavljenje

Več video in foto utrinkov na festivalski strani!


Ne spreglejte: