Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Poplave (foto: Splet)
Poplave

Pomagajmo prizadetim v neurju

Slovenija | 23.10.2014, 23:14

V noči s srede na četrtek je neurje povzročilo veliko težav predvsem v Ljubljani in Poljanski dolini. Prizadelo je tudi gospodinjstva, zato Slovenska karitas organizira zbiranje in razdeljevanje pomoči socialno ogroženim družinam. Na prizadetih območjih bodo pomagale škofijske karitas.

Karitas zbira pomoč za prizadete v neurju na transakcijskem računu SI56 0214 0001 5556 761. Pod namen plačila vpišite POPLAVE SLOVENIJA pod sklic pa SI00 201. Pet evrov za poplavljene pa lahko prispevate tudi z SMS-sporočilom KARITAS5 na številko 1919.

Slovenska karitas se z zbiranjem sredstev in s pomočjo prizadetim odzvala tudi na poplave, ki so v začetku septembra najbolj prizadele Dolenjsko, Belo Krajino, Prekmurje in druga območja vzhodne Slovenije. 72 prizadetim gospodinjstvom je bilo do zdaj razdeljenih 50.000 evrov pomoči. Nekaj dodatnih vlog je še v reševanju, so sporočili s Slovenske karitas.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.