Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Srečanje redovnikov in redovnic v Turnišču

Slovenija | 17.09.2014, 13:48

V Turnišču, ki je osrednje romarsko svetišče murskosoboške škofije, so se danes zbrali redovniki in redovnice iz vse Slovenije. Osrednja misel tokratnega redovniškega dne je bila Veselje v edinosti.

Murskosoboški škof Peter Štumpf je dejal, da je letošnje srečanje redovnikov in redovnic blagoslov za murskosoboško škofijo, ob tem je izrazil veliko hvaležnost za njihovo edinost Cerkvi. "Ta dan kot škof vidim kot priložnost, da se v svojem imenu in tudi v imenu celotne škofovske konference zahvalim vsem redovnikom in redovnicam, predvsem njihovim predstojnikom in predstojnicam, za izjemno edinost, ki so jo pokazali v teh težkih časih za Cerkev na Slovenskem, v časih preizkušnje s slovenskimi škofi. Kajti s strani redovnikov in redovnic ter njihovih predstojnikov in predstojnic v tem obdobju ni bilo slišati očitanja, ne spraševanja, zakaj, ampak predvsem gesta tukaj smo, na nas lahko računate, tu so naša srca, naša ramena in gremo naprej, da popeljemo Kristusovo Cerkev v Sloveniji vsvetlejšo prihodnost."

Škof Štumpf je poudaril, da samo ljubezen zmore graditi edinost, ki je tudi pogoj, da je posvečeno življenje smiselno. "Redovniki in redovnice smo posvetili svoje življenje Cerkvi, zato svojo ljubezen do Cerkve gojimo na način naše vere. To hkrati pomeni, da ko verujem v Boga, ko izrekam vero, hkrati izrekam tudi verujem v Cerkev. V Cerkvi sem krščen, Cerkev je moja Mati in zato sem tudi pred Bogom in svojo vestjo odgovoren, da v Cerkvi gojim edinost."

Po sveti maši, je sledilo predavanje s. Romane Kocijančič, na temo Veselje v edinosti in obisk samostana sester klaris v Turnišču.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...