Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Vatikan odredil hišni pripor za nekdanjega nuncija, ki je spolno zlorabljal otroke

Cerkev po svetu | 24.09.2014, 09:24 Marta Jerebič

Papež Frančišek nadaljuje ničelno toleranco do spolnih zlorab s strani duhovnikov. Tako je dal aretirati nekdanjega nuncija v Dominikanski republiki, Poljaka Jozefa Wesolowskega, ki so mu zaradi zdravstvenega stanja odredili hišni pripor. Kongregacija za nauk vere je 65-letnega Wesolovskega že junija zaradi spolnih zlorab dečkov v Dominikanski republiki izključila iz duhovniškega stanu. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je pojasnil, da pripor odraža željo papeža Frančiška, da bi tako težak in občutljiv primer obravnavali brez zamud, s pravično in potrebno strogostjo.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.