Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

VIDEO: Posebni odposlanec za Irak, kardinal Filoni, papežu poročal o razmerah v tej državi

Svet | 21.08.2014, 15:15

Papež Frančišek je v avdienco sprejel kardinala Fernadana Filonija, ki se je včeraj vrnil iz Iraka, kjer je med drugim obiskal voditelje tamkajšnje Cerkve in begunce, ki so morali zaradi nasilja džihadistov zapustiti svoje domove.

"Papež je rajši poslušal in mi tako pustil, da sem obširno spregovoril o tamkajšnjih razmerah. Vse si je zelo vzel k srcu, prav tako pa tudi pričakovanja in skrbi kristjanov. Zadovoljen je tudi nad ravnanjem tamkajšnje krajevne Cerkve," je kardinal Filoni dejal v pogovoru za Radio Vatikan.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.