Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Matoz v imenu Janše že nakazal 37.000 evrov kazni v zadevi Patria

Slovenija | 28.07.2014, 14:18 Marjana Debevec

Odvetniška družba Matoz je danes sodišču nakazala 37.000 evrov, kolikor znaša denarna kazen za obsojenega v zadevi Patria Janeza Janšo. Obsojeni Ivan Črnkovič pa je nakazal 5269 evrov, so sporočili s sodišča.

Danes se izteka trimesečni rok, v katerem morajo obsojeni v zadevi Patria - predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Črnkovič - poravnati denarne kazni. Vsi trije morajo skladno s sodbo plačati po 37.000 evrov kazni. Obsojeni bodo morali plačati tudi stroške kazenskega postopka s sodnimi taksami. Po poročanju Dnevnika skupni stroški kazenskega postopka, ki predstavljajo stroške za tolmače in priče, znašajo 25.736 evrov.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbor 2014 medtem danes pripravlja 11. novinarsko konferenco na temo: Dopolnitev zahteve za varstvo zakonitosti. Na nje bosta sodelovala odvetnik Janeza Janše Franci Matoz in član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc.

V Odboru 2014 bodo sicer tudi danes na 39. dan zapora Janeza Janše, prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice ter tako opozorili na sistematično kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prvaka največje opozicijske stranke in njegove družine.

Danes bodo sveče prižigali Patricija Šulin, Janez Toplišek, Brane Senegačnik in Justin Stanovnik.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.