Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Audio: Soočili smo nosilce desetih list za evropski parlament

Slovenija | 23.05.2014, 10:14

Pred volitvami v evropski parlament smo na Radiu Ognjišče pripravili dve soočenji. Vabili smo vse liste, odzvali pa so se Lojze Peterle NSi-SLS, Milan Zver SDS, Violeta Tomič Združena levica, Senko Pličanič DL, Igor Šoltes Verjamem, Bogomil Knavs Slovenski narod, Rolando Benjamin Vaz Ferreira Piratska stranka Slovenije, Dušan Keber Solidarnost in Uroš Uršič Sanjska služba.

V soočenju smo se skušali dotakniti čim širšega spektra področij, s katerimi se ukvarjajo evropski poslanci.

Kandidati so imeli možnost odgovoriti na vprašanja o spoštovanju človekovega življenja od spočetja do smrti, strpnosti do vernikov, razmišljali so o tem, kako v Evropi vzpostaviti solidarnost. Njihovih odgovorov nismo komentirali, niti jim nismo posegali v besedo. Komentarje in predvsem razmislek prepuščamo vam. Kocka bo padla v nedeljo. Oni so povedali, mi pa modro izberimo.

Soočenje, Pličanič, Peterle, Zver in Tomič
Soočenje, Pličanič, Peterle, Zver in Tomič © ARO

Šoltes, Knavs, Vaz Ferreira, Keber, Uršič
Šoltes, Knavs, Vaz Ferreira, Keber, Uršič © ARO

Prisluhnite posnetkom soočenj.

Slovenija, Politika, Evropska Unija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.