Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Na pomoč ljudem v Srbiji in BiH hiti tudi Slovenska Karitas

Slovenija | 17.05.2014, 16:08

Srbija ter Bosna in Hercegovina se soočata z najhujšimi poplavami v zadnjih desetletjih, ki so posledica obilnega deževja. V Srbiji so podivjane vode prizadele od 250.000 do 300.000 ljudi, v Bosni in Hercegovini uradne ocene še ni. Pomoč zanje med drugim zbira tudi Karitas.

Srbska Karitas je ljudem, ki so se zaradi poplav znašli v stiski, začela deliti pakete pomoči. Trenutno najbolj potrebujejo plastične škornje in rokavice, sredstva za dezinfekcijo, pitno vodo, pakete s hrano (konzerve), higienske pripomočke, materiale za nego dojenčkov in otrok, obleke in čevlje ter odeje. Karitas Bosne in Hercegovine evakuiranim ljudem v Sarajevu deli hrano in topel čaj. V prihodnjih dneh bodo potrebovali predvsem hrano, pitno vodo, topla oblačila, peči za ogrevanje in kuhalnike na plin ter higienske pripomočke za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni. Nujne so tudi črpalke za črpanje vode in plastični škornji.

Na pomoč je priskočila tudi Slovenska Karitas, ki je odprla poseben račun. To so podatki za ljudi dobre volje, ki bi želeli prispevati svoj dar:

Slovenska Karitas

Kristanova ulica 1,1000 Ljubljana

TRR - SI56 0214 0001 5556 761

Namen - POPLAVE SRBIJA IN BIH

Sklic - SI00 625

Koda namena - CHAR

BIC banke - LJBASI2X625

5 evrov za pomoč prizadetim v poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini je mogoče prispevati tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Mobitela, SI.mobila, Tušmobila, Debitela in Izimobila.

Zbrana sredstva bo Slovenska Karitas poslala Karitas v obeh državah, ki bosta s tem denarjem pomagali ljudem.

Vir: Slovenska Karitas

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.