Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

18. družinsko petje v Mozirju

Slovenija | 05.05.2014, 21:00

Že tradicionalno se v Mozirju okrog jurjevega zberejo družine, ki gojijo in ohranjajo ljudsko pesem. Odlomke s prireditve, na kateri je nastopilo 13 družinskih sestavov iz različnih koncev Slovenije, smo predvajali v oddaji Pevci zapojte, godci zagod'te.

Bratje in sestre, družine z več otroki, starejši in veliko mladih, je korajžno nastopilo na odru mozirskega kulturnega doma. Predsednik Kulturno-prosvetnega društva Jurij in gonilna sila družinskih srečanj v Mozirju, gospod Jure Repenšek, je za vodilno temo letošnje, 18. prireditve družinskega petja, izbral zbadljive, vesele in hudomušne pesmi.

V oddaji so nastopili družina Stajnko iz Vidanovcev pri Ljutomeru, Robnikovi sestri s Konjskega vrha nad Ljubnim, sestre Nedeljko iz Savcev v Prlekiji, družina Vačovnik iz Mozirja, zakonca Donko iz Gornje Bistrice pri Črenšovcih, družina Gregorc s Frankolovega, družina Šuligoj iz Mozirja, zakonca Šernek iz Črenšovcev, družina Strmšek z Brinjeve Gore nad Zrečami, sestre Jakob z vnukinjami iz Zavrha pri Dobrni in družina Repenšek iz Mozirja.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.