Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Križev pot po mariborskih ulicah (foto: Milan Žvanut)
Križev pot po mariborskih ulicah

Križev pot po mariborskih ulicah

Cerkev na Slovenskem | 18.04.2014, 09:55 Marta Jerebič

Mladi iz Maribora so se v sredo zbrali na 23. tradicionalnem križevem potu, ki je potekal po mariborskih ulicah. Naslov križevega pota je bil Od razočaranja k zaupanju. Prva postaja je bila pri katoliškem študentskem centru Sinaj, v cerkvi svete Marije Magdalene, zadnja pa na vrhu Kalvarije, pri cerkvi sv. Barbare. Križev pot je pripravljalo več skupin mladih iz različnih župnij, za glasbeno ozadje je skrbel Katoliški študentski zbor Vdih. Vseh zbranih je bilo okrog 120. S svečkami, ki so jih nosili, so v noči risali pot na Kalvarijo. Hvaležni so bili za suho vreme, ki jim je omogočilo, da je križev pot potekal na prostem. Z njim so v duhu in tudi drugače povezali oba bregova Drave.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.