Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Vatikan; Bazilika sv. Petra (foto: ARO)
Vatikan; Bazilika sv. Petra

Komisija za zaščito mladoletnih bo zasedala od 1. do 3. maja

Papež in Sveti sedež | 30.04.2014, 14:41 Marta Jerebič

V Vatikanu se je danes končalo četrto zasedanje sveta osmih kardinalov, ki papežu svetujejo pri reformi rimske kurije. Medtem ko so bila prejšnja srečanja namenjena kongregacijam rimske kurije, so bili sedaj v središču razprav papeški sveti. Danes se je svet srečal tudi s kardinalom Lorenzom Baldisserijem, ki je poročal o pripravah na sinodo o družini. Naslednje srečanje bo v začetku julija. Vatikan je še sporočil, da se bo v petek prvič srečal Svet za ekonomijo. Člane bo nagovoril tudi papež Frančišek, sicer pa bodo govorili o statutih Sveta in programu dela. Nova komisija za zaščito mladoletnih pa se bo prvič sestala od 1. do 3. maja v Domu sv. Marte. Člani, ki jih bo nagovoril tudi papež, bodo razpravljali o naravi in ciljih komisije.

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.