Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Festival (foto: ARO)
Festival

Nastopili bodo mladi iz vse Slovenije

| 08.04.2014, 14:20

Radio Ognjišče je kot dolgoletni soorganizator festivala Ritem Duha že dokazal, da mu ni vseeno za dobrobit mladinske pastorale in duhovno ritmične glasbe. Zaradi nerazumevanja smo se sicer morali odpovedati imenu Ritem Duha, ki je postalo zaščitni znak za tisto nekaj, kar se na tem področju dogaja v Sloveniji in na kar smo vsi skupaj lahko ponosni. Toda, če je ime ostalo na neki polici, kjer se na njem nabira prah, pa sama ideja festivala živi naprej.

Tako se bo jutri, v sredo 9. aprila, v dvorani zavoda svetega Stanislava v Ljubljani odvijal polfinalni večer, na katerem se bo predstavilo devet izvajalcev, ki so se predhodno izkazali na treh večerih, ki smo jih skupaj s SKAM-om poimenovali »Stična diha«. Tako bodo z nami: Franci Rotar, Monika Kovše, Eva Bohinc in Maruša Krmelj, Klara Vučko, Klemen Jager, Sara Selan, Irena Premrn. Borut Skočir in Projekt Canta pa prihajata na povabilo organizatorjev.

Glasbeno molitveni večer

Večer smo poimenovali "Glasbeno molitveni večer", saj želimo celotnemu dogajanju dati pečat duhovnosti, ki pa bo seveda zelo "mladinska", za kar bo poskrbel Stična bend in gost, Gregor Čušin. Za vzdušje pa pripravljamo tudi poseben ambient z lučmi in video ozadjem.

Veseli nas, da je zanimanje veliko in so svoj prihod že napovedale mladinske skupine iz vse Slovenije.Skratka, pridite in poglejte tudi vi!

Več na http://festival.ognjisce.si/

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...