Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

VIDEO: Redovnica na talentih s svojim glasom navdušila Italijane

Svet | 23.03.2014, 16:35

Sestra Cristina Scuccia iz reda uršulink, je bila rojena na Siciliji, trenutno pa živi in deluje v Milanu. Njena velika strast, seveda poleg predanosti redovnemu poklicu, je tudi petje, zaradi katerega se je nedavno pojavila na talentih „Voice of Italy“ in na noge s svojo izvedbo dvignila tamkajšnje gledalce.

Sestra Cristina je odpela skladbo ameriške zvezdnice Alicie Keys “No One”, a je v njeni izvedbi besedilo, ki govori o predani ljubezni, dobilo popolnoma nov pomen in iz klasične ljubezenske pop pesmi, prešla v odo predanosti Bogu, poroča spletni portal bitno.net. Video z njenim nastopom je obkrožil svetovni splet, še bolj neponovljivi pa so izrazi na obrazu članov žirije, ko so se obrnili in zagledali, da pesem poje redovnica.

„Imam dar in sem ga prišla delit z vami,“ je sestra Cristina odgovorila članici žirije, znani pevki Rafaeli Carri, ko jo je vprašala, „kaj počneš tukaj“.

Drugi član žirije, glasbenik J-AX ji je dejal, da če bi jo spoznal kot deček, da bi „redno hodil v cerkev in bi postal papež“. „Spoznal si me sedaj,“ mu je odgovorila sestra, ki je s tem po poročanju portala bitno.net, gotovo ciljala na to, da za spreobrnjenje ni nikoli prepozno.

Carra jo je tudi vprašal, kaj bo rekel Vatikan, ko jo vidi nastopati v televizijski oddaji. „Ne vem. Ampak prav papež Frančišek govori, da naj gremo v svet in evangeliziramo. Da pričujemo, kako Bog od nas nič je jemlje ampak nam vse daruje,“ je povedala italijanska sestra.

Video z njenim nastopom je postal hit na internetu in na družabnih omrežjih. Večina gledalcev je navdušena nad njenim nastopom, kljub temu pa so tudi taki, ki trdijo, da redovnica nima kaj početi na tovrstnih televizijskih oddajah.

Oglejte si video in presodite sami.

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.