Petra StoparPetra Stopar

Najmanj 17 tisoč mladih na srečanju s svetim očetom na praznik sv. Valentina

Svet | 09.02.2014, 09:42

14. februarja, se bo papež Frančišek srečal z mladimi pari, ki se pripravljajo na poroko. Avdienca, ki bo zaznamovala liturgični praznik sv. Valentina, je bila naznanjena 20. decembra.

Sprva je bila predvidena v dvorani Pavla VI., a je bila zaradi nepričakovano velikega števila prijavljenih prestavljena na Trg sv. Petra. Iz tega razloga so tudi prijave še vedno mogoče, saj se je rok prestavil na 12. februar. Doslej se je na srečanje s svetim očetom prijavilo že kar 17 tisoč mladih. Dogodek, katerega je spodbudil Papeški svet za družino, bo potekal pod geslom: Veselje 'da-ja' za vedno. Predstavlja del poti priprave na prihodnjo škofovsko sinodo, posvečeno družini. Udeleženci srečanja bodo dopoldne najprej prisluhnili pričevanjem in se tako pripravili na prihod papeža Frančiška, ki se jim bo predvidoma pridružil ob 12. uri.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.