Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Vstali Kristus (foto: CTV)
Vstali Kristus

Skupni misijon Pridi in poglej

| 30.11.2013, 11:03 Matjaž Merljak

V župnijah Ivančna Gorica, Stična, Šentvid pri Stični in Višnja Gora od 29. novembra do 8. decembra 2013 poteka skupni misijon. V vsaki župniji bo potekal lasten program, vsak dan pa poteka vsaj en skupni tematski dogodek za vse štiri župnije. Skupni je bil včerajšnji slovesni začetek v Stični, ko je sveto mašo daroval škof Metod Pirih.

Pregled skupnih srečanj, ki so namenjena vsem, ki bivate na področju omenjenih štirih župnij:

danes ob 18.00 bo v Šentvidu pri Stični sv. maša in nato srečanje namenjeno gasilcem, lovcem, varnostnikom in drugim uniformiranim poklicem. Vodila ga bosta Jože Plut in Janko Cerkvenik.

V nedeljo, 1. decembra, ob 15.00 na turistični kmetiji pri Fajdigu v Temenici srečanje za kmete. Ob 18.00 bo v Višnji Gori srečanje Evangelij življenja, ki ga bo vodila sestra dr. Mirjam Cvelbar.

V ponedeljek, 2. decembra, ob 20.00 bo v Višnji Gori srečanje 5X STOP - stop umiranju na cesti, stop alkoholu, stop drogam, stop agresivnemu obnašanju.

Geslo misijona je Pridi in poglej
Geslo misijona je Pridi in poglej © ARO
V torek, 3. decembra, ob 20.00 bo v Ivančni Gorici srečanje za zakonce Ali najin zakon potrebuje transfuzijo, ki ga bosta vodila zakonca Siter. Ob isti uri bo v Stični filmski večer za mlade, gost bo p. dr. Andraž Arko.

V sredo, 4. decembra, ob 20.00 bo v Višnji Gori srečanje je namenjeno učiteljem in staršem, gost dr. Roman Globokar.

V četrtek, 5. decembra, ob 20.00 bo v Ivančni Gorici gost psihoterapevt Bogdan Žorž, tema pa je: Razvajenost rak sodobne družbe. Srečanje je namenjeno vsem, ki jih zanima to področje, zlasti staršem, učiteljem in vzgojiteljem.

V petek, 6. decembra, bo ob 20.00 v Stični vigilija za mlade.

V soboto, 7. decembra, pa bo ob 18.00 v Ivančni Gorici Life teen maša. Ob 20.00 pa bo v Ivančni Gorici nastopil Gregor Čušin s predstavo Vera levega razbojnika.

Molitev v času misijona: O Bog, Ti, ki si luč vsakega človeka, razsvetli globine naših src. Čas misijona naj nas zbliža med seboj, da bomo postali živa Cerkev, kjer bo vsak človek dobrodošel in sprejet. Daj, da bodo naši zakonci, naše družine, naši bolni in ostareli bratje in sestre, naši otroci in mladina odprli vrata Kristusu Odrešeniku. Podari nam vsem darove Svetega Duha. Po priprošnji Matere Marije nam daj pravo vero, iskreno ljubezen, globoko ponižnost in spoznanje, da se bomo držali tvojih zapovedi. Amen.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.