Petra StoparPetra Stopar
NSKS, tabla (foto: Matjaž Merljak)
NSKS, tabla

NSKS za ohranitev šole na Obirskem

| 22.08.2013, 11:45 Matjaž Merljak

Narodni svet koroških Slovencev NSKS podpira prizadevanja staršev za ohranitev podružnične šole na Obirskem. Glede na to, da bi jeseni šolo obiskalo zadostno število otrok (11), NSKSv ne vidi razloga za zapiranje.

Podružnična šola je pomemben sestavni del kulturnega življenja na Obirskem, tako za krajevna društva, za faro kakor tudi za slovensko narodno skupnost nasploh.

Narodni svet koroških Slovencev zavrača držo posameznih občinskih politikov, ki ravnajo zgolj iz osebnih ali pa frakcijskih interesov, ne pa v blagor občanov – v danem primeru Obirčank in Obirčanov.

V novi skupni Koroški naj bi v prvi vrsti prevladovalo medsebojno spoštovanje. Pospeševanje slovenske narodne skupnosti in ohranitev kulturne dediščine ni le naloga Republike Avstrije ter dežele Koroške, temveč naj bi bila srčna zadeva vsakemu posamezniku, predvsem tudi občinskim politikom.

NSKS poziva na občinske svetnike tržne občine Železna Kapla, da v zadevi podružnične šole na Obirskem odločijo razumno in v blagor ter zadovoljstvo vseh občanov, staršev in njihovih otrok.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.