Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Papež slepim in slabovidnim osebam: Naj bo v vaši duši vedno Božja luč

Cerkev po svetu | 12.06.2013, 06:57

Papež Frančišek je poslal audio sporočilo slepim in slabovidnim osebam, ki te dni v organizaciji Italijanske zveze slepih in slabovidnih počitnikujejo v Tirreniji blizu Pise.

„Evangelij nam pravi, da je bil Jezus posebej pozoren do slepih. Mnoge je ozdravil, skupaj s številnimi bolnimi. Ozdravitev osebe, ki ne vidi, ima poseben simbolični pomen: predstavlja dar vere. Zato je bil krst, ki je prvi zakrament vere, v zgodovini imenovan tudi razsvetljenje,“ pravi papež v audio posnetku petinsedemdesetim, večinoma starejšim osebam.

„Prosim Gospoda,“ nadaljuje papež Frančišek, „naj v vsakem od vas prenovi dar vere, da bo v vaši duši vedno Božja luč, luč ljubezni, ki daje smisel našemu življenju, ga razsvetljuje, daje upanje, nas dela dobre in razpoložljive za naše brate in sestre.“ Papež zaželi vse dobro tudi Italijanski zvezi slepih in slabovidnih: „Vedno širite kulturo srečevanja, solidarnosti in sprejemanja do invalidnih oseb, ne samo z zahtevanjem pravilnega varstva, ampak tudi s podpiranjem njihovega aktivnega sodelovanja v družbenem življenju.“

Vir: Radio Vatikan

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.