Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Veseli bodimo, vesel'ga srca

Oddaje | 27.05.2013, 20:59

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke s prireditve, ki so jo pevke iz Osluševcev pripravile 4. maja ob 15-letnici delovanja in izdaji druge zgoščenke.

V skupini se družijo Marija Hebar, Marija Korpar, Lizika Prejac, Terezija Korpar in Ivanka Štampar. V svojem repertoarju hranijo vsebinsko raznolike napeve. Odlikuje jih triglasno petje, v počasnem tempu, z glasovi, ki jim po domače pravijo naprej, prek in bas.

Na praznovanje so pevke iz Osluševcev povabile pevske in godčevske prijatelje iz bližnje okolice. V oddaji pa smo slišali Podgorske vaške pevce, pevke Kulturnega društva Frana Ksavra Meška iz Svetega Tomaža, pevce Trta iz Zavrča, skupino Zrelo klasje iz Ormoža, pevke Trstenke iz Podlehnika, pevke Kulturnega društva Jezero s Ptuja, pevce Kulturnega društva Obrež, pevke Folklorne skupine Turističnega društva Podgorci, pevce Kulturno-umetniškega društva Kebelj in godce Store čehoke, Kulturnega društva Podgorci.

Vabljeni k poslušanju.

Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.