Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Sestre Kopinski iz Cirkulan (foto: Vesna Sever Borovnik)
Sestre Kopinski iz Cirkulan

17. družinsko petje v Mozirju, 2. del

| 20.05.2013, 20:30

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali drugi del srečanja pevskih družin, ki ga okrog jurjevega že tradicionalno pripravlja Kulturno-prosvetno društvo Jurij iz Mozirja.

Na 17. prireditvi se je predstavilo 17 družinskih sestavov iz različnih krajev Slovenije z vodilno temo letošnjega srečanja - s pesmimi o delu.

V oddaji so nastopili družina Vačovnik iz Mozirja, sestre z Orehovca pri Razborju, sestra in brat Mlačnik iz Luč, sestre Kopinski iz Cirkulan, sestre Jakob iz Zavrha nad Dobrno, družina Strmšek z Brinjeve Gore nad Zrečami, družina Potočnik iz Črne na Koroškem in družine Bele iz Zibike.

Vabljeni k poslušanju.

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.