Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Majda Bertoncelj (foto: ARO)
Majda Bertoncelj

Naša gostja Majda Bertoncelj

Slovenija | 06.04.2013, 18:00

V oddaji Naš gost smo predstavili uspešno pedagoginjo, profesorico športne vzgoje Majdo Bertoncelj. Predstavila nam je svojo življenjsko in poklicno pot, ki jo je naprej vodila v tovarno. Že med srednjo šolo je postala mamica, kar je bilo v takratnih časih težko. Ko je svojega sina, sedaj priznanega telovadca Saša Bertonclja, vpisala v prvi razred, se je sama vpisala na Fakulteto za šport.

„Vedela sem, da nisem človek za v tovarno, ampak želim delati z otroki. V tistih letih mi je bilo vedno hudo, ker sem morala v ponedeljek v službo, zdaj pa v nedeljo komaj čakam, da grem naslednji dan v šolo,“ pravi Majda.

Na mnogih področjih je orala ledino, saj je že pred leti začela trenirati navijaške skupine in se ukvarjati s športi, ki smo jih včasih gledali le v ameriških filmih. Na tem področju je s svojimi skupinami prejela več slovenskih in mednarodnih priznanj. V pogovoru je poudarila je, da je šport zelo pomemben za otroka: „Čisto neprimerno se mi zdi, da starši, ko otrok dobi slabo oceno, prepovedo treniranje špota. To je največja napaka. Šport je garanje in disciplina.“

Majda Bertoncelj nam je pripovedovala tudi o tem, kako spremlja tekme svojega sin Saša: „Ko tekmuje, je težko. Če so uspehi, se veslim z njim, težje je, če mu kaj spodleti. Takrat Sašo rabi trenutke zase, potem pa sam spregovori o tem, kar se mu je zgodilo. Res pa je, da so mediji do športnikov žal prevečkrat neusmiljeni.“

Majda Bertoncelj s skupino Cvetke
Majda Bertoncelj s skupino Cvetke © ARO

Pogovarjali smo se o njeni ljubezni do aerobike, plesa, morja, nemških ovčarjev, predvsem pa poklica, ki ga opravlja z največjim veseljem. Zato je pri njem tudi tako uspešna.

Prisluhnite pogovoru.

Slovenija, Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.