Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 20:16
Ob oddaji obvestila o daru prek zgornjega spletnega obrazca lahko letos izberete tudi možnost, da boste dar nakazali prek spletne banke. V potrditvenem elektronskem sporočilu vam bomo poslali podatke, ki jih za nakazilo potrebujete. Ti so sicer naslednji:

  • prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  • IBAN SI56 0201 4005 1368 933
  • koda namena: CHAR
  • namen plačila: pomoč otrokom v Ukrajini
  • referenca: SI00 279224

VIDEO in FOTO: Afriko pokonci držijo otroci

S pomočjo Jureta in Izidorja je Radio Ognjišče tudi na drugem koncu sveta. Iz Ugande neposredno prinašamo novice iz misijonov, kjer deluje tudi misijonar Danilo Lisjak.


VIDEO in FOTO: "Brez dela ni jela"

V sklopu akcije Dobroti dajemo glas sta se radijska sodelavca Jure Sešek in Izidor Šček v Ugandi zjutraj udeležila svete maše v misijonu Atéde, ki ga vodi salezijanski duhovnik Danilo Lisjak. Dogajanje so obogatili bodoči prvoobhajanci. Kar 150 fantov se je v minulem tednu na katehetski šoli pripravljalo na prejem svetega obhajila. Slovesnost bo prihodnji mesec.


VIDEO in FOTO: Uganda 2019 - Na pot proti vročini

»Po celodnevni poti smo dospeli v Kampalo, prestolnico Ugande. Pričakal nas je misijonar Danilo Lisjak, poln zgodb, ki so naju pustile odprtih ust. Že prvi večer o revščini, korupciji, nepravičnosti, delu, ki ga ne zmanjka,« svoj prvi zapis iz Ugande začenja Jure.


Stotisočkrat hvala!

Uradno smo Pustno Sobotno iskrico sklenili v soboto, darovanje prek spleta pa omogoča, da svoj dar oddajo tudi tisti, ki jih morda takrat ni bilo v naši družbi. Vsota zbranega za nakup varne hiše za otroke v Balti je do ponedeljkovega popoldneva presegla stotisoč evrov. Zapisano z natančno številko: zbrali smo 100.262 evrov. Neverjetno! Iskrena hvala vsem darovalcem, vsem vpletenim v to tradicionalno zgodbo dobrote. Neizmerno hvaležni smo za to, ponosni na poslušalce dobrih src. Hvala!


VIDEO: Pustna Sobotna iskrica do 15.00 zbrala 94.331 EUR darov. Bog povrni!

Letošnja 16. dobrodelna Pustna Sobotna iskrica je spet pokazala na velikodušna srca naših poslušalk in poslušalcev. Odzvali so se z neverjetno dobroto, tako da smo do konca našega tradicionalnega pustnega rajanja zbrali 94.331 EUR darov, ki smo jih letos, v sodelovanju z Misijonskim središčem slovenije namenili misijonskim potrebam Marijinih sester čudodelne svetinje, ki delujejo v Ukrajini. Prvenstveno bodo namenjeni varni hiši za otroke, ki bo svoje poslanstvo lahko prav zaradi teh darov širila tudi na mladostnike v stiski v mestu Balta.  Radijci skupaj s sestrami misijonarkami kličemo: Bog povrni vašo  dobroto!


Pustna Sobotna iskrica in muzikanti!

V soboto bodo naš program, naše misli in moči namenjene dobremu delu Pustna Sobotna iskrica bo skušala pomagati otrokom v Ukrajini, mnogim sirotam in najmlajšim v različnih stiskah, ki se vsakodnevno zatekajo v zavetje, ki jim ga nudijo sestre usmiljenke.


Vabilo na Pustno Sobotno iskrico 2018

Med znamenji, da se je leto obrnilo, je tudi tradicionalna Pustna Sobotna iskrica. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije bomo letos skušali pomagati otrokom v Ukrajini. Pustni ples z dobrim namenom bo namenjen tistim, ki se dnevno zatekajo pod varni plašč usmiljenih sester. Pustna Sobotna iskrica bo v soboto, 10. februarja, ob dvanajstih v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.


VIDEO: Pustna Sobotna iskrica bo v soboto podala roko Ukrajini

V sobotni oddaji Naš gost smo se v pogovoru s s. Marto Meško skušali pripraviti na sobotno dobro delo, na našo tradicionalno Pustno Sobotno iskrico, ki bo tokrat, v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije skušala pomagati otrokom v mestu Balta, sestram usmiljenkam, ki v sodelovanju z Marijinimi sestrami čudodelne svetinje, skrbijo za tiste, ki potrebujejo vsakodnevno zavetje, za mladino, ki bi brez njihove pomoči tavala po ulicah hladnega mesta.


FOTO: Ukrajina 5. dan: Ljubezen je!

Tudi nocoj bom predolg. V meni namreč vre, v meni se izmenjujejo pretresenost, jeza, obup, veselje, hvaležnost, dvomi, nova spoznanja ... Ne morem biti kratek, ne želim, da bi vse omenjeno ostalo v meni. Menda ni zdravo, jaz pa dodajam: in je povsem nepotrebno. Drugače: čutim dolžnost, da govorim ... Tukaj je noro! Lepo in grozno, vzpodbudno in moreče, veselo in otožno ...


FOTO: Ukrajina 4. dan: Nič nam ne more vzeti ljubezni!

Sestra Marta pravi, da je komunizem pač pobral kar je bilo lepega. Uničil voljo pomagati drugemu, odrinil bolne in stare. Duhovnik, ki je z nami, je zagnan patriot, ki nama je danes razlagal o vojni, ki se odvija na vzhodu države. Vsak dan pade nekaj ukrajinskih vojakov. Vsak dan. Rusi rinejo v notranjost. Da gre zares, spoznaš, ko na trgu sredi mesta vidiš tablo mladih meščanov, ki so padli v minulih dveh letih. Letniki 85, 89, celo 90 ... Pa štorije o letu 33 in Stalinovi gladomori ko je 15 milijonov ljudi ubil z lakoto...