Ljubljana, sobota, 20. oktober 2018, 10:45
Ob oddaji obvestila o daru prek zgornjega spletnega obrazca lahko letos izberete tudi možnost, da boste dar nakazali prek spletne banke. V potrditvenem elektronskem sporočilu vam bomo poslali podatke, ki jih za nakazilo potrebujete. Ti so sicer naslednji:

  • prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  • IBAN SI56 0201 4005 1368 933
  • koda namena: CHAR
  • namen plačila: pomoč otrokom v Ukrajini
  • referenca: SI00 279224

Stotisočkrat hvala!

Uradno smo Pustno Sobotno iskrico sklenili v soboto, darovanje prek spleta pa omogoča, da svoj dar oddajo tudi tisti, ki jih morda takrat ni bilo v naši družbi. Vsota zbranega za nakup varne hiše za otroke v Balti je do ponedeljkovega popoldneva presegla stotisoč evrov. Zapisano z natančno številko: zbrali smo 100.262 evrov. Neverjetno! Iskrena hvala vsem darovalcem, vsem vpletenim v to tradicionalno zgodbo dobrote. Neizmerno hvaležni smo za to, ponosni na poslušalce dobrih src. Hvala!


VIDEO: Pustna Sobotna iskrica do 15.00 zbrala 94.331 EUR darov. Bog povrni!

Letošnja 16. dobrodelna Pustna Sobotna iskrica je spet pokazala na velikodušna srca naših poslušalk in poslušalcev. Odzvali so se z neverjetno dobroto, tako da smo do konca našega tradicionalnega pustnega rajanja zbrali 94.331 EUR darov, ki smo jih letos, v sodelovanju z Misijonskim središčem slovenije namenili misijonskim potrebam Marijinih sester čudodelne svetinje, ki delujejo v Ukrajini. Prvenstveno bodo namenjeni varni hiši za otroke, ki bo svoje poslanstvo lahko prav zaradi teh darov širila tudi na mladostnike v stiski v mestu Balta.  Radijci skupaj s sestrami misijonarkami kličemo: Bog povrni vašo  dobroto!


Pustna Sobotna iskrica in muzikanti!

V soboto bodo naš program, naše misli in moči namenjene dobremu delu Pustna Sobotna iskrica bo skušala pomagati otrokom v Ukrajini, mnogim sirotam in najmlajšim v različnih stiskah, ki se vsakodnevno zatekajo v zavetje, ki jim ga nudijo sestre usmiljenke.


Vabilo na Pustno Sobotno iskrico 2018

Med znamenji, da se je leto obrnilo, je tudi tradicionalna Pustna Sobotna iskrica. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije bomo letos skušali pomagati otrokom v Ukrajini. Pustni ples z dobrim namenom bo namenjen tistim, ki se dnevno zatekajo pod varni plašč usmiljenih sester. Pustna Sobotna iskrica bo v soboto, 10. februarja, ob dvanajstih v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.


VIDEO: Pustna Sobotna iskrica bo v soboto podala roko Ukrajini

V sobotni oddaji Naš gost smo se v pogovoru s s. Marto Meško skušali pripraviti na sobotno dobro delo, na našo tradicionalno Pustno Sobotno iskrico, ki bo tokrat, v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije skušala pomagati otrokom v mestu Balta, sestram usmiljenkam, ki v sodelovanju z Marijinimi sestrami čudodelne svetinje, skrbijo za tiste, ki potrebujejo vsakodnevno zavetje, za mladino, ki bi brez njihove pomoči tavala po ulicah hladnega mesta.


FOTO: Ukrajina 5. dan: Ljubezen je!

Tudi nocoj bom predolg. V meni namreč vre, v meni se izmenjujejo pretresenost, jeza, obup, veselje, hvaležnost, dvomi, nova spoznanja ... Ne morem biti kratek, ne želim, da bi vse omenjeno ostalo v meni. Menda ni zdravo, jaz pa dodajam: in je povsem nepotrebno. Drugače: čutim dolžnost, da govorim ... Tukaj je noro! Lepo in grozno, vzpodbudno in moreče, veselo in otožno ...


FOTO: Ukrajina 4. dan: Nič nam ne more vzeti ljubezni!

Sestra Marta pravi, da je komunizem pač pobral kar je bilo lepega. Uničil voljo pomagati drugemu, odrinil bolne in stare. Duhovnik, ki je z nami, je zagnan patriot, ki nama je danes razlagal o vojni, ki se odvija na vzhodu države. Vsak dan pade nekaj ukrajinskih vojakov. Vsak dan. Rusi rinejo v notranjost. Da gre zares, spoznaš, ko na trgu sredi mesta vidiš tablo mladih meščanov, ki so padli v minulih dveh letih. Letniki 85, 89, celo 90 ... Pa štorije o letu 33 in Stalinovi gladomori ko je 15 milijonov ljudi ubil z lakoto...


VIDEO in FOTO: Uspešno iskanje cilja pustne sobote

Za Juretom in Izidorjem je dan preživet na razmajanih cestah med Odeso, Balto in Vinnitso. Naredili so več kot 600 km, vmes pa so spoznavali neskončne ravnine, obarvane s črno zemljo, zeleno travo, polji brez konca. Preberite nekatere odlomke s potovanja po Ukrajini.


VIDEO: Kruta spoznanja v dnevu pravih duhovnih vaj

Preizkušani odvisniki, ki v komuni skušajo najti pot v svobodo življenja. Brezdomci, ki se lahko enkrat na tri tedne stuširajo v centru. Bolniki, ki si morajo v državni bolnišnici plačati vsa zdravila, ves sanitetni material. Invalidi po amputaciji nog, ki po operaciji ne vedo ne kod, ne kam. Bleščeče središče milijonskega mesta in popolnoma pozabljena okolica. Zatrta dobrodelnost, ki se po pol stoletni komunistični prepovedi ne more pobrati!. Duhovnik, ki z razdajanjem, idejami, voljo in močjo v ostalih zbuja slabo vest.


FOTO: Dobroti dajemo glas! Tretja sezona. Ukrajina!

Ker na različnih pričevanjih, preko katerih skušamo zbrati nekaj sredstev za misijone, še vedno odmeva Etiopija, sem in tja celo Madagaskar, ki smo ga obiskali jeseni leta 2015, se mi zdi, da lahko zapišem: „Že spet odhajava na pot“. Kajti, ko z Izidorjem pričujeva pred pozornim občinstvom, vedno znova podoživljava junaštvo in predanost misijonarjev in bolečino, revščino tamkajšnjih ljudi. Na vsakem predavanju, predstavitvi naših poti dobim občutek, kot da sem se pravkar vrnil domov...