Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Videtič ocenjuje, da bi morali oditi tako pravosodna kot digitalna ministrica

Slovenija | 29.01.2024, 08:41 Alen Salihović

Pravosodna in digitalna ministrica bi morali odstopiti. V to je prepričan politični komentator Miran Videtič in dodal, da se takšnega političnega kaosa v katerem smo trenutno ne spomni.

Miran Videtič je v pogovoru najprej analiziral sposobnosti pravosodne in digitalne ministrice, ki sta soočeni z interpelacijami. Meni, da ministrici nista primerni za svoji funkciji, pri čemer opozarja na bolestno ambicijo Dominike Švarc-Pipan in pomanjkanje razumevanja za delovanje svojega ministrstva pri Emiliji Stojmenovi Duh.

Pojasnjuje, da digitalno ministrstvo ni ustanovljeno za trgovanje z računalniki, temveč bi moralo biti sposobno izdelati digitalno ustavo za omogočanje dostopa do storitev državljanom. Glede sporov med strankama SD in Gibanjem Svoboda, strokovnjak meni, da SD želi postati resna politična stranka in se distancirati od gibanja Svoboda, ki državo vodi v napačno smer. Izraža upanje, da bo prišlo do odstopa obeh ministrice in da bo premier Golob ugotovil potrebo po delovanju v interesu ljudi. Na vprašanje, ali trenutna koalicija s tako močno podporo potrebuje opozicijo, strokovnjak opozarja, da so že od začetka opazni znaki razkola v opoziciji, je povedal Miran Videtič.

Slovenija, Politika, Teme, Novice
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...