Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Sveti oče bo julija zelo blizu

Papež in Sveti sedež | 24.01.2024, 14:46 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek se bo v začetku julija mudil v Trstu, kjer bo sklenil 50. Socialni teden katoličanov v Italiji, je sporočil generalni tajnik italijanska škofovske konference Giuseppe Baturi.

"Sveti oče bo z nami v nedeljo, 7. julija, da bi udeležencem srečanja v Trstu prinesel sporočilo in da bi obhajal sveto mašo," je po zaključku Stalnega škofovskega sveta CEI sporočil Baturi. 50. Socialni teden katoličanov v Italiji bo sicer potekal med 3. in 7. julijem.

Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...