Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Jonathan Ogden  (foto: www.jonathanogden.co.uk)
Jonathan Ogden | (foto: www.jonathanogden.co.uk)

Večplastnost pesmi in besedil

Ritem srca | 12.12.2023, 13:36 Andrej Jerman

Oddaja Ritem srca je bila tokrat v znamenju glasbe britanskega kantavtorja mlajše generacije. To je Jonathan Ogden iz Združenega kraljestva, iz Manchestra. V oddaji smo prisluhnili pesmim z njegove še čisto sveže plošče - Take Me Back.

Mladi glasbenik ima sicer za sabo že kar bogato ustvarjalno pot. Gre namreč za njegovo peto ploščo, od leta 2012 je tudi član skupine indie slavljenske skupine Rivers & Robots.

Glasbo Jonathana Ogdena bi lahko opisali z izrazi kot so »krščanski indie pop z elementi folk in world glasbe«, mogoče bi katero od pesmi lahko uvrstili celo pod »krščanski ambientalni pop« in mogoče celo »bedroom« pop. To je glasba, ki je nastala in bila posneta »v spalnici«, torej je delo enega para rok in ušes, kar v primeru preteklih Ogdenovih izdaj tudi nekako drži.

Več pa v posnetku oddaje Ritem srca


Ritem srca
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...