Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tanja DominkoTanja Dominko
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (foto: Rok Mihevc)
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma | (foto: Rok Mihevc)

Poklon spoštovani 97-letni Ivanki Mežan

Radijski utrip | 08.11.2023, 08:54 Rok Mihevc

Prav posebno ganljiv trenutek na 29. Gala koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bil, ko smo se poklonili tudi zlatemu jubileju premiere filma »Cvetje v jeseni«. S Simfoničnim orkestrom Cantabile nam ga je pričaral Tomaž Plahutnik.

Poklonili pa smo se tudi eni izmed igralk tega filma, Ivanki Mežan, za katero smo bili posebej počaščeni, da smo jo imeli med seboj. Stoječe ovacije polne dvorane, dolg aplavz, cmok v grlu in solze v očeh mnogih so pričale, kako poseben pečat je 98-letna igralka pustila slovenski kulturi. »Naj vam cvetje nikoli ne uvene,« je še zaključila spoštovana Ivanka Mežan, ki je bila nadvse presenečena in hvaležna za pozornost publike.

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Navdušena publika
Navdušena publika © Rok Mihevc

Poglejte si še ostale foto utrinke z Gala koncerta

Radijski utrip
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...