Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (foto: Rok Černelič)
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter | (foto: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

Utrip Cerkve v Sloveniji | 27.11.2023, 11:08 Petra Stopar

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske pošte, je na pristnem doživetju Jezusovega rojstva in ustvarjanju svetega prostora v času adventa.

V tem času, ko je veliko razvez in stresnih dogodkov v zakonu, je po mnenju DIŽ pomembno, da se zakonci ustavijo in delajo na svojem odnosu. Pobuda Geneza23 ponuja zakoncem priložnost za obnovo in rojstvo novega odnosa.

Izziv se začne 3. decembra in traja do 25. decembra, medtem pa bodo zakonci prejemali vsakodnevne spodbude po elektronski pošti. Te vključujejo jutranje premišljevanje ob Svetem pismu in izvajanje zabavnih aktivnosti, ki povezujejo zakonce. Cilj je spodbujanje zakoncev, da se podajo v skupne izzive in preizkusijo nove stvari skozi ustvarjalnost.

Geneza23 je namenjena okušanju lepšega zakona. Adventni izziv je izdelan prav za nas, zaposlene zakonce, ki komaj držimo vse niti dneva v rokah. Hkrati pa gradimo in še želimo z zakoncem graditi ljubeč, trden in bogat odnos. Geneza23 nas vodi po poti rasti z majhnimi, izvedljivimi vsakodnevnimi koraki, katerih cilj je večja povezanost v zakonu in z Bogom.

Celotnemu pogovoru, v katerem sta adventni izziv predstavila Benjamin Siter in Bogomila Černelič, lahko prisluhnete v posnetku oddaje Utrip Cerkve v Sloveniji.

Utrip Cerkve v Sloveniji
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...