Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Poslanec NSi Aleksander Reberšek (foto: STA)
Poslanec NSi Aleksander Reberšek | (foto: STA)

NSi kritična do „luksuznih potovanj“ vladnih predstavnikov

Slovenija | 29.09.2023, 13:26 Alen Salihović

Nova Slovenija je v zvezi s porabo javnega denarja za službene poti predstavnikov vlade podala zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ. Kot je za naš radio dejal poslanec Aleksander Reberšek so zadnja početja vlade popolno nasprotje njenemu govorjenju o varčevanju.

„Vse to kar sedaj spremljamo v medijih od financiranja nevladnih organizacij do luksuznih potovanj... Vlada in ministri bi morali biti prvi, ki bi s svojim zgledom jasno pokazali, da bodo zategnili pas,“ je jasen poslanec.

V NSi opozarjajo, da je julija 2023 v New Yorku potekal Visoki politični forum za trajnostni razvoj na temo. Poleg ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik so delegacijo sestavljale še štiri visoke uradnice ministrstva. „V zvezi z namenom službene poti, števila udeležencev in gospodarnostjo porabe javnih sredstev se zastavlja več vprašanj, na katere pričakujemo jasne dogovore. V javnost so prišle tudi informacije o visokih potnih stroških za najemanje zasebnih letal s strani predsednika vlade. Pričakujemo, da bo kabinet predsednika vlade pojasnil izjemen porast stroškov najema službenih letal v primerjavi s preteklimi leti, glede na dinamiko najema letal pa je pričakovati, da predvidena sredstva po okvirnem sporazumu ne bodo zadostovala,“ poudarjajo v NSi.

Zaradi vsega navedenega zahtevajo sklic nujne seje Komisije za nadzor javnih financ.

Slovenija, Politika, Novice
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...