Denar (foto: Omid Armin / Unsplash)
Denar | (foto: Omid Armin / Unsplash)

Koliko so škofije zbrale pri posebni nabirki za prizadete v poplavah?

Slovenija | 07.09.2023, 15:15 Alen Salihović

Poročali smo že, da so slovenske župnije 13. avgusta za prizadete po popravah zbrale nekaj manj kot 765.000 evrov. Nekatere župnije so sredstva že nakazale na škofijske ordinariate, ki so jih tudi že posredovali na Karitas, sredstva z nekaterih župnij pa še pričakujejo.

 Tokratna nabirka je bila posebna, saj gre za izjemne vsote, ki so povsem neprimerljive z običajnimi nedeljskimi nabirkami, kar kaže na izjemno solidarnost vernikov do sodržavljanov, ki so v zadnjih povodnjih utrpeli škodo, so ob tem zapisali v SŠK. Iz koprske škofije so zneske nakazale že vse župnije in so jih nakazali na Karitas, in sicer so zbrali nekaj manj kot 190.300 evrov.

V ljubljanski škofiji pa so iz 118 župnij, kar je približno polovica, zbrali nekaj več kot 312.600 evrov. Gre za izjemne nabirke, v nekaterih župnijah, kjer sicer ob nedeljah zberejo po 40 evrov, so tokrat zbrali 500 evrov, so še pojasnili za STA na SŠK. 

Slovenija, Škofovska konferenca, Sociala, Novice
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...