Slavljenec z duhovniki (foto: FB Alojzija Cvikla)
Slavljenec z duhovniki | (foto: FB Alojzija Cvikla)

Škof Cvikl praznuje 40 let duhovništva

Cerkev na Slovenskem | 03.07.2023, 09:22 Rok Mihevc

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl se danes veseli obletnice mašniškega posvečenja. Pred 40 leti ga je prejel po rokah škofa dr. Jožefa Smeja, se spominja na svojem Facebook profilu.

Zahvalno sveto mašo ob tem dogodku je s svojimi sorodniki in prijatelji obhajal na Vinah v Novi Cerkvi, na mestu, kjer je nekoč stala cerkev sv. Janeza Krstnika, danes pa stoji obeležje.

© FB Alojzija Cvikla

»Zahvala vsem, ki ste vsa ta leta molili in še molite zame. Prav tako zahvala vsem, ki me spodbujate in mojim sorodnikom, sestri Vidi, bratu Lenku, nečakoma Mihu in Moniki ter župljanom Nove Cerkve in njihovemu župniku, g. Alojzu Vicmanu, ki so v pripravi na ta dogodek nosili "težo dneva",« je še zapisal Cvikl.

© FB Alojzija Cvikla

Čestitkam se pridružujemo tudi sodelavci Radia Ognjišče!

Cerkev na Slovenskem
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...