Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Radio Ognjišče v Bohinju (foto: Rok Mihevc)
Radio Ognjišče v Bohinju | (foto: Rok Mihevc)

Del Bohinja je spet pokrit z našim signalom

Radijski utrip | 17.03.2023, 10:22 msgr. Franci Trstenjak

Po štirih mesecih čakanja in negotovosti smo vendarle lahko zopet prižgali oddajnik v Bohinju.

Na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve RS (AKOS) so nam izdali dovoljenje za oddajanje na začasni, nižji lokaciji, s katere lahko pokrivamo del bohinjske doline in nam obljubili nov razpis za lokacijo Vogel, s katere bi lahko pokrili celotno dolino.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli pri prizadevanjih za slišnost programa Radia Ognjišče v Bohinju in upamo, da bodo na agenciji čim prej realizirali obljubljeni razpis, tako da bomo imeli možnost biti slišni tudi tam, kjer nas trenutno ne morejo poslušati.

Radijski utrip
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...