Rok MihevcRok Mihevc
Prenova katedrale Notre Dame (foto: Xinhua/STA)
Prenova katedrale Notre Dame | (foto: Xinhua/STA)

Kdaj bi lahko odprli pariško notredamsko katedralo?

Cerkev po svetu | 07.03.2023, 10:47 Petra Stopar

Francoski predstavniki, zadolženi za obnovo notredamske katedrale v Parizu, so sporočili, da dela potekajo dovolj hitro, da bi mojstrovino gotske arhitekture lahko znova odprli konec naslednjega leta.

To je manj kot šest let po požaru, ki je opustošil njeno streho. Obenem je to v skladu s ciljem, ki si ga je zastavil francoski predsednik Emmanuel Macron, kljub temu pa po olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto. Po besedah vodje projekta Jean-Louis Georgelina bo znameniti 93-metrski zvonik, ki se je v požaru zrušil, letos postopoma spet viden na katedrali, kar bo velik simbol njene revitalizacije.

Cerkev po svetu
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...