Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Porušena katedrala v Iskenderunu (foto: Karitas Turčija)
Porušena katedrala v Iskenderunu | (foto: Karitas Turčija)

Nocoj bodo spali pri vhodu v škofijo; papež poslal telegrama

Svet | 06.02.2023, 14:47 s. Meta Potočnik

Škof kaldejskega Alepa Antoine Audo je potrdil, da so po potresu, ki je prizadel Turčijo in Sirijo telefonski klici moteni. Med potresom je bil v tretjem nadstropju, vsi so čutili velik strah. Zdaj so ljudje na ulicah in to v mrazu in dežju. Takšnih dogodkov niso vajeni, sam prvič je videl kaj takega v Alepu.

Škof iz Alepa: Razmere so apokaliptične

Nocoj bodo spali pri vhodu v škofijo ali kje drugje, saj jih je zelo strah, je povedal po poročanju Vatican News. Povsod so poškodbe, celo na katedrali. Knjižnice so uničene, hiše porušene, razmere so apokaliptične. Veliko ljudi je v avtomobilih, vsi imajo v rokah mobilne telefone in poskušajo komunicirati. Razmere so zelo žalostne. Najbolj potrebujejo reševalna vozila in elektriko. Škof se boji, da bo žrtev na tisoče.

Papež izrazil bližino prizadetim

Papež Frančišek je nuncijema v Turčiji in Siriji že poslal telegram, v katerem je izrazil sožalje žrtvam silovitega potresa z epicentrom v Kahramanmarasu ter izrazil globoko žalost ob tej naravni katastrofi. Sveti oče je zagotovil svojo molitev za pokojne in njihove družine ter posebno misel namenil reševalnemu osebju, ki je vključeno v pomoč.

Želite pomagati? Slovenska karitas zbira pomoč.

Svet, Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...