Rok MihevcRok Mihevc
Celtic Worship (foto: Celtic Worship)
Celtic Worship | (foto: Celtic Worship)

Božične pesmi s pridihom škotskih dud

Oddaje | 06.01.2023, 22:00 Andrej Jerman Rok Mihevc

Ritem srca se je ustavil pri božičnem albumu škotske skupine Celtic Worship, ki prinaša mešanico priredb tradicionalnih božičnih pesmi in avtorske glasbe.

Začeli smo s pesmijo Joy To The world, ki bi lahko rekli, da spada med božične klasike angleško govorečih dežel. Gre sicer za angleški koledniški napev, ki ga je leta 1719 napisal angleški skladatelj in Isaac Watts, besedilo pesmi pa je interpretacija psalma 98, ki slavi rojstvo Jezusa Kristusa. Je največkrat izdani božični napev v severni Ameriki. Svoj škotski pečat so ji vdihnili tudi člani skupine Celtic Worship.

Come Behold – Christmas Collaborations je naslov albuma, ki prinaša mešanico priredb in avtorskih pesmi ... Ena od teh je Prince Of Peace – Princ miru.

V tej škotski zasedbi so skupne moči združili različni glasbeniki. Prvotno so se leta 2016 zbrali kot projektna zasedba za enkratni dogodek, a kot se je izkazalo je bil to le začetek skupne ustvarjalne poti. Svoje poslanstvo vidijo v glasbenem ustvarjanju, ki je prepleteno z globoko ljubeznijo do Jezusa. To s strastjo izpovedujejo v pesmih, ki jih zaznamujejo značilnosti škotskega glasbenega izročila in inštrumentov kot so piščali, flavte in škotske dude. To so prepletli tudi v božične pesmi.

Oddaje
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...