Jože BartoljJože Bartolj
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče (foto: ARO)
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče | (foto: ARO)

Praznujemo 28 plodovitih let

Radijski utrip | 28.11.2022, 07:12 msgr. Franci Trstenjak Rok Mihevc

28. november je dan Radia Ognjišče. Tega dne v letu 1994 smo začeli z rednim 24-urnim programom. Radijski rojstni dan je vsako leto dan hvaležnosti za minulo leto, za vse dobro in lepo, kar smo ustvarili v programu in tudi za vse dogodke, ki smo jih pripravili ob rednem radijskem delu.

Z zahvalo se seveda povezuje tudi prošnja za prihodnost, predvsem prošnja za Božji blagoslov, da bi nas le ta varoval vsega hudega in nas spodbujal za plemenito poslanstvo. V prošnjo pridružimo tudi naše podporne člane, ker brez njih ne bo sedanjosti in prihodnosti.

Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da prinaša poslušalcem veselo oznanilo in spodbuja domovinski ponos.

Rojstni dan vsako leto praznujemo z Gala koncertom, ki je že za nami in s sveto mašo, ki jo bomo danes ob 11.30 darovali v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, ki je naša radijska zavetnica. Somaševanje bo vodil nadškof Anton Stres. Vabljeni na Brezje ali k spremljanju video prenosa na naši spletni strani in naši Facebook profilu.


 

ZGODOVINA RADIA OGNJIŠČE

1993 ga ustanovi Tiskovno društvo Ognjišče.  

5. junija 1994 - začetek oddajanja iz koprskega studia

28. november 1994 - začetek neprekinjenega oddajanja iz ljubljanskega studia

15. april 1997 - začetek prenašanja programa s pomočjo spleta 

1. maj 2004 - začetek oddajanja prek satelita 

19. september 2016 - začetek oddajanja v omrežju DAB 

"Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da prinaša poslušalcem veselo oznanilo in spodbuja domovinski ponos,« pravi direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak.

Radijski utrip
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...

O avtorju