Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko (foto: Matjaz Kosmac)
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko | (foto: Matjaz Kosmac)

Vabljeni na druženje ob Avsenikovi glasbi

Dogodki | 01.08.2022, 08:00 Urša Sešek

Družina Avsenik že nekaj let pripravlja Festival Avsenik, kjer različne domače in tuje glasbene zasedbe izvajajo Avsenikovo glasbo.

Po dveh letih premora bo od 26. do 28. avgusta po vseh Begunjah spet odmevalo. V velikem prireditvenem šotoru, ki ga postavijo na travniku blizu Jožovca, se tri večere ure in ure igrajo največje uspešnice Ansambla bratov Avsenik. To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.

© Matjaz Kosmac

Zato smo bili radijci veseli pobude s strani družine Avsenik, da bi za poslušalce pripravili posebno ponudbo za nedeljski koncert, ko je Slovenski dan z naslovom Slovenija, odkod lepote tvoje.

Nastopili bodo Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, Monika Avsenik, Š'ta godba, Veseli Begunjčani, Ansambel Banovšek, Slovenski zvoki, Vražji muzikanti in še kdo.

 To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.
To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik. © Matjaz Kosmac

Bi šli?

Nedeljo si lahko za 40 € naredite pestro in zanimivo:
• Maša na Brezjah ob 13. uri,
• Ogled Muzeja Avsenik,
• kosilo v šotoru ob 15. uri,
• koncert "Slovenija, odkod lepote tvoje" v okviru Festivala Avsenik ob 17. uri
• Cena 40 €


Rezevacija in prijava pri Avsenikih na 04/ 53 33 402 in na avsenik@avsenik.com. Priporočamo, da pohitite, ker je število ugodnih paketov omejeno.

Nasvidenje v Begunjah na Festivalu Avsenik v nedeljo, 28. avgusta.

Dogodki
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...