Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Marija Pomagaj - Procesija Brezje (foto: Rok Mihevc)
Marija Pomagaj - Procesija Brezje | (foto: Rok Mihevc)

VIDEO V ŽIVO: V zahvali in s prošnjo pri Mariji Pomagaj

Dogodki | 28.11.2021, 05:05 msgr. Franci Trstenjak

28. november je dan Radia Ognjišče. Tega dne v letu 1994 smo začeli z rednim 24-urnim programom. Radijski rojstni dan je vsako leto dan hvaležnosti za minulo leto, za vse dobro in lepo, kar smo ustvarili v programu in tudi za vse dogodke, ki smo jih pripravili ob rednem radijskem delu.

Z zahvalo se seveda povezuje tudi prošnja za prihodnost, predvsem prošnja za Božji blagoslov, da bi nas le ta varoval vsega hudega in nas spodbujal za plemenito poslanstvo. V prošnjo pridružimo tudi naše podporne člane, ker brez njih ne bo sedanjosti in prihodnosti.

Rojstni dan vsako leto praznujemo z gala koncertom (letošnji je bil zaradi pandemije prestavljen na 27. februarja 2022) in s sveto mašo, ki jo bomo danes ob 11.30 darovali v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, ki je naša radijska zavetnica.

Somaševanje bo vodil novomeški škof Andrej Saje. Vabljeni na Brezje (potrebno bo PCT dokazilo) oz. k radijskim sprejemnikom, saj bomo slavje neposredno prenašali v programu, v video obliki pa na našem spletnem portalu in naši FB strani.

Dogodki
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...