Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Nagovor škofa Piriha na Radijskem misijonu leta 2010 (foto: )
Nagovor škofa Piriha na Radijskem misijonu leta 2010 | (foto: )

VIDEO: Misijonski spomin na bogate misli škofa Piriha

Radijski misijon 2021 | 25.03.2021, 08:43 Rok Mihevc Izidor Šček

Radijski misjijon je v polnem teku. Nagovarjajo nas številni misijonarji, ki bogatijo letošnji postni čas in priprave na praznike. Sredi tega dogajanja pa je na tretji dan misijona, ko smo razmišljali ob vprašanju "Ali me ljubiš?", za večno nanj odgovoril upokojeni koprski škof Metod Pirih. Tudi on je pred leti sodeloval v Radijskem misijonu, zato tale prispevek njemu v spomin.

"Duhovno življenje ni le izpolnjevanje zapovedi in zakramentalno življenje, marveč naš osebni odnos do živega in neizmerno dobrega Boga in Očeta." To je le ena izmed njegovih bogatih misli iz leta 2010, ko nas je Metod Pirih nagovoril v osrednjem nagovoru, v katerem je razmišljal o grehu, spokornosti in zakramentu svete spovedi. Misli, aktualne tudi za današnji čas.  "Pred Bogom in svojo vesto naredite življenjski obračun, kako živite in po zakramentu sprave zaživite novo življenje."

Radijski misijon 2021
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...